HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Milyen a jó matrac?!

Matracválasztás szempontjai

A tökéletes matrac mindenki számára más és más. Bizony egy jó matrac könnyű álmokat ígér. Alvás közben az izmok ellazulnak, regeneráló folyamatok mennek végbe, és a szövetek tápanyagokat vesznek magukhoz. De mindez csak akkor történik meg, ha pihentető az alvás minősége, ha valóban kényelmes a testhelyzet.
Magunknak kell kitapasztalnunk, milyen matrac illeszkedik legjobban az alvási igényeinkhez és preferenciáinkhoz.
Teljesen személyre szabott saját, egyedi komfortigényedet és kényelmedet kell figyelembe venned matracod kiválasztásánál. Főként az oldalankénti terhelhetőségnek és a garanciális időtartamnak van jelentősége. Ez a két szám nagyjából megadja a matrac minőségét és tartósságát. Továbbá fontos a matrac kipróbálása is, erre lehetőséged van áruházainkban, ahol felkészült értékesítőink segítenek minden felmerülő szakmai kérdésben.
Választáskor a legkülönfélébb alapanyagok, méretek, alvási szokásaid is fontosak, melyek meghatározzák a matracod tulajdonságait, illetve a számodra legmegfelelőbb matrac megtalálását fogják segíteni.

A matrac kiválasztásának általános szempontjai:
-testsúly
-méret
-ágy típusa, amiben használnád
-alvási szokásaid: háton, hason vagy oldalt
-komfortigény :puha vagy kemény matrac, zónázottság
-matrac típusa: hideghabos, rugós vagy táskarugós
-egészségügyi szempontok: vannak-e gerinc-, nyak-, vagy hátproblémák, allergia (pollenre, porra), vérnyomás problémák

Matracok szerkezeti felépítése

Zónázott matrac:
A professzionális matracok már (3-5-7) különböző keménységű zónázottsággal készülnek, így biztosítva a tökéletes alátámasztást. A matracmagon belül különböző keménységű zónák találhatók. Az ergonómiailag kialakított vállrész lágyabb alátámasztást biztosít, az íves derékrész és a medence már egy keményebb mezőt kap a stabilabb pozíció eléréséhez, illetve alvás közbeni megtartásához.
Jelen esetben keresztirányú zónák biztosítják, hogy adott szelvény keményebb-lágyabb összetétele a test egyenetlenségét és a megfelelő súlyelosztást hivatottak kiegyenlíteni, és hogy a gerinc kettős „S” alakját a matrac meg tudja tartani.

Téli-nyári oldalú matracok kiválasztása

Az ún. forgatható téli-nyári oldalú matrac kifejezetten hasznos, mert különböző alapanyagok felhasználása végett más klímát teremt az alvás során. A hidegebb napokra a téli oldala általában gyapjúréteggel van kialakítva, a jobb hőtartás miatt, míg a nyári oldalon hűsítő, jól szellőző pamuttal borítják az ágybetétet. A legnagyobb előnyük, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból állnak, és az évszaknak megfelelően megfordíthatók.

A matrachuzatok sokfélesége
Az aloe verás antibakteriális hatás tartós higiéniát, kellemes illatot és ideális alvási mikroklímát biztosít. A mikrokapszulába zárt aloe illatanyag nemcsak frissítő és nyugtató, de mindezek mellett nagy fokú tisztaságérzetet ad, és védelmet nyújt a mikroorganizmusok ellen is, a kellemetlen szagok beivódását pedig megakadályozza.
Bayscent- Egy virágillatú aromakapszulás szövet, mely frissességet biztosít és a kellemetlen szagoktól mentesít (pl.izzadékony embereknek ideális).
Silver- csúcskategóriás matracbevonat, ezüstionos felületkezeléssel, mely a legmodernebb nedvességszabályozást; tiszta, higiénikus alvást biztosít azoknak is akiknek hőleadása az átlagnál magasabb.



A matracok általánosságban 6 cm vastagságtól indulnak, és elérhetik akár a 20-22 cm-t, de a luxuskategóriás matracok akár a 32 cm magasságot is. Kipróbáláskor az optimális ülőmagasság számodra is a térdhajlatod +5-7 cm, ez azért fontos, hogy kényelmesen tudj felkelni az ágyból. Ágykeret kiválasztásakor ezt minden esetben kalkuláld be, hogy hosszútávon se okozzon gondot a túlzott alacsony, vagy éppen magas fekhely kényelmetlensége.

loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!