HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

A fényviszonyok kialakítása otthonodban

A fény varázsol, átalakít; életünk elengedhetetlen része. A mesterséges világítás kiegészíti a természetes fényt, illetve helyettesíti a hiányát. A legjobb világítási megoldások a fény erősségének és irányának szabályozhatóságát, valamint hangvezérlést nyújtanak. Manapság mindezek mellett fontos szempont az energiatakarékosság is. Egy szoba, vagy helyiség meghittségét a jól eltalált fényviszonyok teremtik meg.
Villanyfénnyel nemcsak megfelelő látási viszonyokat alkothatsz az esti órákban, hanem különböző hangulatokat is varázsolhatsz. Kivilágíthatsz egy-egy bútort, vagy segítségével kihangsúlyozhatod szép dísztárgyaidat segítségével.
Ahhoz, hogy lakásod világítása kellemes legyen, célszerű úgynevezett fényszigeteket létesítened. Otthonod minden zugában szükség van világításra, de mindenhol más és más fajtára. Úgy kell összeválogatnod a különféle lámpákat, hogy azok alkalmazkodjanak a lakásban végzett különböző tevékenységekhez. Egy pillanat alatt ebédlőt varázsolhatsz a konyhából vagy dolgozószobát a hálóból, ha a felgyulladó lámpa éppen az étkezősarkot vagy az íróasztalt világítja meg.
A fényviszonyok nem csupán az otthon küllemét, hangulatát határozzák meg, hanem a közérzetet is befolyásolják. Egyetlen lámpa több célt is szolgálhat, például a nappali megvilágítása elősegítheti a pihenéshez szükséges ellazulást, de a dolgozósarok fényei ugyanakkor munkára ösztönözhet.
Vannak olyan kárpitosbútoraink, amelyek zenélnek és még világítanak is, -egyszerűen hangulatba hoznak. A karfára helyezett csatlakozókkal és kezelőszervekkel vezérelheted a kanapéba épített RGB LED világítást, mely dizájnos LED-csíkban színváltó funkcióval rendelkezik, így hangulatodnak megfelelőre színezheted a lakásod egy gombnyomással.
Manapság nagyon divatosak a színes világítással készült szekrénysorok, itt
az esztétikumot adhatja egy dizájnos LED világítás, ahol a szekrényelemek, üvegpolcok, vitrinek, különböző színű fiókok, magasfényű betétek igazán látványos elemei lesznek a szobádnak.
A szoba megvilágítását fényerő-szabályozó beszerelésével is befolyásolhatod. Fokozhatod a fényforrások erősségét, ha olyan kapcsolót szereltetsz fel, amelynek segítségével fokozatosan változtathatod a fényerőt. Így ugyanaz a lámpa több funkcióssá is válhat, akár erős, akár visszafogottabb háttérvilágítást is adhat.

Bármilyen gondosan is választod ki a berendezés színét, anyagát és mintáját, a kellemes összhatást mégis elronthatja, ha a helyiség rosszul van megvilágítva.
A fényeknek tehát kiemelt szerepe van otthonod hangulatának kialakulásában. Feltétlenül végig kell gondolnod, milyen fényviszonyok között érzed jól magad. A természetes világítás adottságain utólag már nehéz változtatni. Egészen más hatása van egy déli fekvésű, csupa üveg, állandóan fényárban úszó nappalinak, mint egy nagy belmagasságú, homályos zugokkal teli lakásnak.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!