HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

A szürke 50 árnyalata otthonodban

A lakberendezésben töretlen népszerűségnek örvend a szürke szín, hiszen árnyalatait rendkívül sokoldalúan alkalmazhatjuk a falak festésétől, nappali berendezésén át a konyháig és irodáig, a különböző kiegészítőkig.
A szürke semleges, hivatalos távolságtartást jelképez, de ugyanakkor az intelligencia színe is-, utalva az agy szürkeállományára. Habár a szürke színű tér monoton hatású is lehet, ezért a semleges felületek jó hátteret biztosítanak azoknak a tárgyaknak, bútoroknak amelyeket ki szeretnél emelni. Ha nagyobb felületen is használod, mindenképp oldd fel valami vidámabb színnel vagy kiegészítők alkalmazásával. A szürke a színek ellentéteként a semlegességet a hétköznapiságot a kompromisszumra hajlandóságot jelenti, de ugyanakkor inspirálja az alkotó szellemű embereket.

A szürke pszichológiai jelentése:
-értelem, tudás, bölcsesség színe
-klasszikus, kifinomult, előkelő
-a pesszimizmust, melankóliát, unalmat is reprezentálja
-méltóságteljes, konzervatív, tekintélyt parancsoló
-teljesen semleges szín, ezért gyakran használják háttérként
A szürke szín a lakás minden helyiségében megállja a helyét, kiemelve az energetikus sárga vagy épp szenvedélyes bordó élénkségét, vidám zöld, kék élességével pedig feloldhatod a szürke hétköznapi, melankolikus hűvösségét. A szürkének 50 árnyalata lenne?! 50-nél biztosan több árnyalatban lelheted fel a természetben, és ezt garantáltan betervezheted otthonodba, irodádba, konyhádba. Saját árnyalataiban a szürkét a szürkével, fehérrel, feketével alkalmazva elegánssá teheted az enteriőrt. Az otthonodban a nappali tágas terében elhelyezett szürke, kanapé vagy sarokgarnitúra szintén az eleganciát és a funkciókat ötvözi, kényelmes és bőséges ülőfelülettel, variálható fejtámlákkal válthat a használók kedvencévé. A kiegészítők szintén lehetnek szürkék, de ha egyhangúságot kerülnéd, válassz vidám színben pompázó kiegészítő bútorokat.
A nappalibútor szürke elemeit, laza, szellős vitrinekkel teheted egyedivé, mely szintén átlátható és nem nyomja össze a teret nagy robusztus szekrényekkel.

A hálószoba berendezés 50 árnyalata

A hálószoba berendezése rendkívül fontos, mert az éjszakai alvás minősége meghatározza a nappalodat is! Ha hálószobában szeretnéd használni a szürke színt és árnyalatait, az ágy, a bútorszínek és kiegészítők itt is konzekvensek követhetik a koncepciót, a szürke-fehér-bordó-bézs-hússzín kombinációi mindig nyerő párosítás az otthonod legintimebb helyiségében.
Általában a háló praktikuma egy nagy méretű gardrób, mely egyedi méretre szabott befogadóképességével milliónyi ruhát, háztartási textilt, nem mindennap használt kelléket rejthet el, tisztán és pormentesen. A jól elrendezett hálószoba berendezésében betervezhetők a szürke franciaágyak, szürke ágykeretek, boxspring ágyak, szürke betétes gardróbok is.

A szürke 50 árnyalata konyhádban

A szürke színű belső terek kialakításánál már a tervezési fázisban figyelj arra, hogy kisebb alapterületű helyiségekben inkább csak világos árnyalatokkal vagy kombinációkkal tervezz.
Egy antracit szürke konyha kiválasztásánál maradhatsz a klasszikusabb szürke– fehér, szürke-bézs színkombináció mellett, ami kissé megtöri a szürke komor hangulatát. Kombinálhatod a szürke konyhádat melegebb fahatású korpusszal, fényes üvegfelületű ajtókkal, amivel eleganciát adhatsz az egész konyhabútorodnak.

Kompakt vagy egy nagyobb méretű szürke konyha elrejtett fiókjai, kamraszekrénye, mindent elnyelő, nagy pakolható alsó, felső elemei, kiforduló kosarai, csendes fiókjai teszik a háziasszonyként a kedvenceddé.
Természetesen a teljes koncepciónak megfelelően te is választhatsz a konyhád kiegészítőjeként szürke, de akár beton munkalapok közül is. Konyhád ékeként egy, csillogó szürke felületű, krómmal kombinált, nyitható étkezőgarnitúrát választhatsz, a mindennapi étkezések vagy a nagyobb létszámú családi összejövetelek helyszínéül. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a sötétebb felületeket ellensúlyozására, bátran használhatsz fűszernövényeket, világosabb fából készült kiegészítő bútorokat, textileket és természetes dekorációkkal tompíthatod az összhatást.

Irodát is lehetőség van a szürke 50 árnyalatában berendezni

A kombinálható bútorcsaládjaink egyes elemei, azok sorrendje, egymásra pakolhatósága, kialakításuk számtalan irodai, home office lehetőséget rejtenek, berendezhetsz belőle komplett dolgozószobát, akár a nappalidban egy kisebb munkaállomást, ahol elszeparáltan tudsz dolgozni.
Szerezz be egy praktikus, szürke íróasztalt, tárolót netán kisebb szekrényt vagy tegyél fel szürke, falipolcokataz asztal fölé.
Mindenképpen érdemes olyan asztalt választanod, amely állítható magasságú, és rendelkezik kisebb polcokkal, fiókokkal, hogy a tárolást könnyedén meg tudd oldani, és a legfontosabb dokumentumaid pusztán egy karnyújtásnyira legyenek.
Irodai környezetben elsősorban azt döntsd el, hogy számítógépasztalra vagy íróasztalra van szükséged.
Tehát, ha igényed van billentyűzettartóra, számítógép-tároló rekeszre vagy monitortartóra, akkor számítógépasztala megfelelő választás, de ha mindez elengedhető, akkor elég lesz számodra az egyszerű íróasztal is.
Ha szürke bútorokban gondolkodsz, a másik legfontosabb bútordarab irodai vagy otthoni munkavégzéshez egy ergonomikus kialakítású, akár szürke forgószék.
Mivel tökéletesen igazodik a tested fiziológiai sajátosságaihoz, ezek a forgószékek növelik a produktivitásodat és maximalizálják a hatékonyságodat ülés közben pedig megfelelően támasztják a gerincoszlopot, így az egészségedet is támogatják.
Ha lazább a munkaköröd és nem szükséges hozzá íróasztal vagy irodai szék, hanem lazán az öledbe felkapsz egy laptopot, erre elég lehet egy kényelmes kanapé vagy egy fotel laptop tartóval.
Legyen borongós vagy napfényes az idő, a semleges szürkét, ha ragyogó színekkel kombinálod mindig jó kedvre derít majd. Végy egy nagy levegőt, tervezd be otthonodba vagy irodádba bátran az ilyen semleges-vidám hatású színkombinációt.

loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!