HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Őszi lakberendezés: rusztikus, szürke bútorok

Klasszikus vagy vintage stílusjegyek
Ha a vintage szóra gondolunk, rögtön a vidéki romantikus hangulat érzése fog el minket, és ezt az érzést foglalja magába a konyhabútormegjelenése is. A klasszikus konyhák tehát manapság nagyon népszerű lágyabb formája a vintage stílus.

Konyhád tervezésekor fontos figyelembe venned a rendelkezésre álló hely adottságait is, ennek érdekében ingyenes konyhatervezési lehetőséget kínálunk neked, ahol szakértő kollégáink lesznek segítségedre.
3D konyha-látványtervező programunk segítségével létrehozhatunk különböző formákban kialakított konyhabútort neked:
sarok,
egyenes,
konyhasziget kialakítású,
„U” vagy „L” vagy „G” alakú konyhabútort is.
A konyhafrontokat többféle színben és anyagban is kiválaszthatod, tervezés során láthatsz fekete konyhát, fehér ajtókkal, de akár ha egy szürkére festett konyhát képzeltél el magadnak, akkor a fautánzatú munkalapokkal teljesen egyedivé varázsolhatod. Ezeket a variációkat; munkalapokat, ajtómarásokat, fogantyúkat, üvegeket bátran cserélgetheted a látványterv során, így alakulhat ki a szemed láttára álmaid rusztikus konyhája.
A vintage stílust a természet és a természetes anyagok jellemzik, így a földszínek, a barna lágysága és a szürke hűvössége éppúgy látványossá tehet egy rusztikus konyhát, mint egy halványkék, vagy menta zöld színű.
A jellegzetes stílusjegyek, mint pl. egy diszkréten mintás ajtó, festett naturális front, bézs, szürke, vagy szolid púderszínek mind életre kelthetők. Ehhez a stílushoz ajánljuk a jellegzetes porcelán gombfogókon át, a különleges formájú, réz-, bronz-, és kerámiafogókat, amelyek jellegzetesen a vidékies konyha báját kölcsönzik majd számodra.
Nálunk kedvedre válogathatsz a szebbnél szebb konyhafrontok között, te pedig hozzáteszed a személyes berendezési tárgyaidat, kis kosarakat fűszernövényekkel, hogy igazán a te ízlésedet tükrözze.
Ha lehetőséged van kialakítani ebédlőt vagy étkezőrészt, akkor egy fából készült többszemélyes étkezőgarnitúrában is gondolkodhatsz, ami stílusában teljesen megegyezhet a konyháddal.
Manapság formára is rendkívüli a választék, akár négyszögletes, téglalap, kör vagy ovális alakú asztalt tervezel be, már mindegyik formában van kihúzható, nagyobbítható, emelőszerkezetes is. Az étkezőasztalok pácolása, festett színek és az étkezőszék kárpitjainak széles választékából te is megtalálhatod az otthonodba illeszkedőt. Azonban még egyedibbé teheted a rusztikus összhatást, nagy és látványos retró hatású páraelszívókkal, kürtőkkel, faragott díszítésekkel, fából készült elemekkel.
A vidékies stílus nem jelenti azt, hogy mellőznöd kellene az energiatakarékos, hatékony és több funkciós konyhai eszközöket – épp fordítva-, a vintagekülső, modern belsőt is takarhat. Kínálatunkban ehhez a stílushoz rendkívüli választékban válogathatsz retró design konyhai gépeink és kiegészítőink között, legyen az egy csinos „régi-új”kenyérpirító, robotgép, egy rezes vagy vaníliaszín sütő, de akár egy pasztellszínű hűtőszekrény; amivel komfortosabbá teheted az előkészítés és a főzés folyamatát.

Rusztikus nappali

A konyha mellett a nappali stílusának kialakítása, a helyiség berendezése a másik legfontosabb kérdés otthonod megtervezésekor. Amennyiben a konyhád stílusában szeretnéd a nappalidat vagy a hálószobádat berendezni, sokféle rusztikus hatású bútor közül válogathatsz.
A stílus jellemzője a fehér tónus és a természetes, natúr színek használata, elsősorban a semleges (szürke, bézs, homok, zöld) és a pasztell színek (lila, halvány rózsaszín, világoskék) dominálnak.
Az anyagok közül a természetes anyagok, így például a fa használata a legjellemzőbb, emellett a kő, antikolt hatású tárgyak, valamint a kovácsoltvas kiegészítők is fokozzák a hatást. A szövetek szintén természetes anyagokból készülnek, például gyapjúból, bársonyból vagy pamutból, a sok textil mellett jellemző még a sok pléd, ami a hűs estéken jó szolgálatot tesz a teraszon.
Ha színválasztásnál a visszafogottabb fehér, szürke, bézs, natúr színeket részesíted előnyben, könnyen feldobhatod a látványt egy színes kiegészítő puffal, párnával.
A kanapé megjelenése, színe, anyaga és formája tehát egy konkrét lenyomata mindannak is, hogy mi, milyenek vagyunk. Romantikusak, kényelmet szerető- lazulni vágyók, az esti tévézést előnyben részesítők, pedánsak, merészek, modernek, visszafogottak, de bármilyenek is legyünk- mindenképp jól mutat a tér közepén egy szürke, bársony kanapé. Ahány életstílus és szokás, annyiféle kanapé vagy sarokgarnitúra. Az efféle stílusban gyártott bútorokat jellegzetesen lekerekített, tűzött, Chesterfield formák, pihe-puha anyagok adják. Rengeteg színben és formában állnak rendelkezésedre, a szövetszíneinek variálhatóságától, a fekvőfelület keménységén, a párnák mennyiségén, a varrás színének kiválasztásán át, a lábazatszíneinek kiválasztásáig.
És hogy igazán impozáns legyen a teljes látvány, egészíts ki megfelelő stílusú dohányzóasztallal, szekrényekkel, komódokkal, polcokkal az összhatást.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!