HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Kényelmes fotelek: széles választék mindenki számára

Tippjeinkkel segítünk a választásban milyen stílusú fotel illik hozzád
A fotelek különlegessége, hogy rendkívül változatos kivitelben készülnek. A klasszikus „nagyis” füles foteltől, egészen az ággyá alakítható hasznos darabokig.
A fotelek széles választékai nemcsak otthonodban, hanem ízlésesen berendezett bárokban, éttermekben, kávézókban, konferenciatermekben, előcsarnokokban vagy vállalati tárgyalótermekben jelennek meg.
A modern életmód legújabb trendjeihez és színvonalához igazodva a paletta a klasszikus bőrfotelektől, a modern extravagáns designfotelekig terjed. Választhatsz különféle típusú, formájú és színű fotelek közül, és kiegészítheted velük kedvenc helyedet.
Napjainkban a fotelek már nem számítanak luxusnak, és kínálatunkban egyre inkább elérhetők olyan teljes garnitúrák ahol a kanapéágy és egy, vagy két fotel része a szettnek, így színben, anyagban teljes egységet képeznek.
Ha kisebb lakásban élsz és nincs lehetőséged egy teljes 3-1-1 elemből álló garnitúrát betervezni, akkor a nappalidban elhelyezett önálló fotel ugyanúgy lehet designelem, mint egy kifejezetten pihenésre szánt bútordarab. A fotel így is ideális lesz a pihenés során, tökéletes partner kedvenc zenéd hallgatásához, tévézéshez vagy olvasáshoz.
A modern változatok, már a technikai vívmányokat is tartalmazzák, -akár több ponton állíthatók, automata lábfelemelő funkcióval rendelkeznek, némelyeknél még újságtartó, pohártartó, mozgatható fejtámla is van egy-egy hangulatos moziélmény kedvéért.

Kényelmes helyre van szükséged a pihenéshez?

A fotelek típusai - Füles fotel- Magas háttámlával rendelkezik, az oldalsó karfák pedig egészen a fej magasságáig futnak fel. Pihenéskor megtámasztja a gerincet, és oldalról pedig az egész testet megtartja és melegíti. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően teljesen ellazulva lehet benne pihenni. Régebben az idősebb emberek használták,- a köztudatban a klasszikus „tv fotelként” emlegették.-
Klubfotel- Ez a fotel első pillantásra is mindenkinek ismerős lehet, leggyakrabban klubokban, bárokban, kávézókban találkozni vele. Általában érdekes, különleges kialakítású háttámla és karfa teszi egyedivé. Bevonata a helyiség stílusához igazodva lehet, színes bőr vagy puhább kárpit, ami igazán jellegzetessé varázsolja az enteriőrt.
Slipper” - Ezek a fajta fotelek valójában kárpitozott székek, rövid lábakkal, alacsony ülőrésszel. Bár általában nem rendelkeznek karfával, ennek ellenére mégis rendkívül kényelmesek. Az ilyen foteleket gyakran kiegészítő székként használják.
Relaxfotel- A legkényelmesebb fotelek talán a relaxfotelek. Enyhítik a fájdalmat, ellazítják az izmokat, a modernebb kialakítású fotelek, már mozgathatók, és lábtartót is kaptak. Melyek manuálisan és elektromosan is állítható kényelmi funkcióval rendelkeznek, ha van elegendő hely a kinyitásukhoz. Ha a kikapcsolódás ezen formáját választjuk, a fotelt állítsuk egy más pozícióba így relaxálhatunk, olvashatunk vagy épp egy forró teás bögrével lazulhatunk.
Hintaszék- A klasszikus hintaszéket szerintünk nem kell bemutatni senkinek, - megtalálható még a nagyinál :), de ma már modern kialakításban -fémmel, vagy favázzal kombinálva- kínálják, ami igazi különlegessége lesz a szobának. A favázak pácolása teljesen összeilleszthető a szoba más bútoraival.
Fotelágy- Fotel vagy ágy? Nem kell választani, ugyanis, a szétnyitható fotel ugyanis mindkét lehetőséget magában rejti. Szükség esetén könnyedén heverővé alakítható át a fotel, általában ágyneműtartóval is rendelkezik és párnákat is tartalmaz. A kinyitható fotel hasznos darabja lesz egy gyermek-, vagy ifjúsági szobának, de gondolkodhatunk egy vidéki ház betoppant vendégei elszállásolásában is.
Forgó fotel- A fotel, amely magában rejti az előzőekben felsorolt fotelek előnyeit. Játékos íves vonalak és elegancia jellemzi. További furfangja, hogy ez a fotel kialakításának köszönhetően a tengelyén képes elfordulni, így egy röpke pillanat alatt helyváltoztatás nélkül tudunk oldalra mozdulni.

A fotelek kárpitozása, szövetválasztékai

A fotelek szerkezeti kialakítása lehet fából, fémből, az ülőfelület lehet rugós vagy szivacsos kialakítású, mely a használat gyakoriságától függ. A foteleknek a teljes komfortot a különlegesen puha bevonat és a párnázottság adhatja, otthonodban a legtermészetesebb hatást keltve. Kínálatunkban többszáz féle különböző minőségű és erősségű szövet közül válogathatsz, a színek sokaságából pedig igazán az egyedi ízlésedre formálhatod a foteledet.
Vásárlás előtt mindenképpen érdemes egy ilyen garnitúrát vagy fotelt személyesen is megnézned, a textúráját végig simítani, és a lábtartók, fejtámlák, karfák praktikumát pedig már csak a komfort megtapasztalása miatt is kipróbálnod! :)
Ha online szeretnél vásárolni, tekintsd meg kényelmes fotelekből álló
kollekciónkat a honlapunkon, ahol könnyedén kiválaszthatod a kiszemelt bútordarabot.
Ha színválasztásnál a visszafogottabb színeket részesíted előnyben, könnyen feldobhatod a látványt egy színes kiegészítő puffal, párnával. És hogy igazán impozáns legyen a látvány, egészíts ki dohányzóasztallal, komódokkal, polcokkal az összhatást.
Gyere és engedd, hogy ellazítsunk!
Akármilyen fotelt is választasz, mindegyik tökéletes kényelmet fog biztosítani.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!